fredag 3. desember 2010

"Jul Igjen" på Stiklestad

På leting etter den gode, gamle julestemninga?

Da bør du ta turen til Stiklestad i Verdal kommune 4. og 5.desember og få med deg førjulsarrangementet ”Jul Igjen”. Denne helga myldrer det av familier som ønsker å oppleve stemningen som skapes når mange hundre fakler tennes langs alle stier og hus, og det lyser lunt ut fra alle stuer.
Da er museumsområdet på Stiklestad magisk. Julemagisk....

Jeg må jo skryte litt av arbeidsplassen min, jeg stortrives jo her og "Jul Igjen" er virkelig noe vi gleder oss til å gjennomføre hvert år. Ja, faktisk har den ekstistert i 21 år og er for mange en juletradisjon.
Alle museumshusene, kulturhuset og hele friluftsområdet fylles til randen av deilig mat, sydende aktivitet og god, gammeldags julestemning. Blide og gjestfrie aktører i sving med demonstrasjoner av gammelt håndverk, og underholdning for barn og voksne. Julemusikk, sang og spill gir de rette lydkulissene.

Mange gjør unna julehandelen under Jul Igjen, over 60 utstillere og selgere har forskjellige varer å tilby, blant annet alt du kan drømme om av gårdsmat fra småskalaprodusenter. Og endel som har Epla-butikk! 

Kom dere blogglesere også og opplev dombjeller og hester, nisser, tauser og drenger, lysdypping for barn mm. Slakting av julegris blir det også. Du kan du jo toppe det hele med å sette tennene i duftende, varme aniskringler bakt i steinovn i vårt gamle bakeri.

“Jul Igjen” på Stiklestad - vinterens vakreste eventyr?

Alle bilder tatt av L. A. Holme.

1 kommentar:

  1. Hei, så koselig blogg du har, jeg fant den i dag på NIB. Her vil jeg komme inn og lese mere. Kikk gjerne inn til meg på bloggbesøk også...hilsen Wilhelmines blogg.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...