tirsdag 22. mars 2011

No vil æ færra te Mexico!


Idag tar jeg en liten spasertur down memorylane og husker de hærlige ukene Grekern og jeg hadde i Mexico i 1997.  Snakk om fantastisk honeymoon....


Dette bildet tok vi på snorkletur i underjordiske elver i parken X-caret.
Ellers er de fleste bildene fra den turen ikke i digital form enda, så de fleste bildene her under er fra offentlige nettsider fra Cancun, Mexico.


Vi tok en busstur sørover langs Yucatan-halvøya og besøkte både den kjente maja-pyramiden Chichen Itza
og ruinene av den piktureske majabyen Tulum.


Vi bodde på hotellet Sunset Beach langs den kritthvite stranden i Cancun. Dette er jo en veldig turistifisert bit av Mexico, men faktisk syntes vi det var behagelig trygt og flott at alt var profft organisert. Men vi tok også lokalbussen rundt i de landsbyene rundt Cancun og fikk opplevd ekte meksikansk fattigdom.


Vi reiste i oktober og det var flott vær hele tiden, selv om dette området også kan bli besøkt av skikkelige sykloner på enkelte deler av året.

 

Nå har jo feriebyene Playa del Carmen og Playacar blitt vel så populære som Cancun og hotellene er enda mer luksuriøse, men for oss var dette hotellet mer enn nok. Siden vi var honeymooners fikk vi tom. suite med 2 bad, stue, kjøkken og jacuzzi på soverommet (!)


Slik ser altså Cancun ut fra himmelen... En tynn stripe med det Karibiske hav på den ene siden og lagunen på den andre. Og hele denne stripa er fullpakket av hoteller, ofte All Inclusive så du nesten slipper å dra fra hotellets område. Vi hadde ikke det og syns det var flott å gå på meksikanske supermarked og restauranter. Vi spiste HOT mat, danset på bordene og drakk tequila med liten mark oppi:-)


Det mest fantastiske med turen var de 2 dagene vi hadde i den økologiske adventureparken X-caret!
Vi ble kjørt dit i disse fargerike bussene. Selv om det var mange år til vi skulle få barn, bestemte vi oss allerede da at vi må tilbake dit med barna våre. På tide å dra snart igjen???

Underjordiske elver, svømme med delfiner, dykking, spektakulære show og mange eksotiske dyr...
Anbefales! Sjekk ut www.xcaret.com

Vi besøkte også Mexico City, Cozumel, Isla de Mujeres og parken Xel-Ha. www.xelha.com
Gjett om vi tok mange bilder!! Fotosafari de lux... Jeg må få digitalisert de...hmmm...

Det var dagens dagdrømming....
Når vi dro var det ingen organiserte turer så vi booket alt selv, men nå ser jeg at både STAR TOUR , APOLLO og VING har charterturer til dette paradiset, ja, tom. direktefly fra Gardermoen! Ta en titt på disse linkene, der ligger det også mange fine bilder og mye info. Anbefales på det sterkeste!

Sukk... tilbake til virkeligheten... Det pøøøøsregner ute:-(

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Så koselig at du la igjen en kommentar på bloggen min! :)

  Du har en virkelig fin blogg, og ikke minst fikk jeg drømt meg vekk med dette mexico-innlegget, selv om det er fint vårvær her, er skikkelig sommervær noe som står høyt på ønskelista!! ;)

  -Nunnu-

  SvarSlett
 2. Å kjære deg, for noen fristende bilder. Av og til lurer jeg på hvorfor jeg bor i Norge...nå er det på tide med ferie kjenner jeg :)

  SvarSlett
 3. Åhh..vi var i Mexico i fjor..fantastisk :)
  Ha en super dag !!

  SvarSlett
 4. ååååh så hærlig bilder! Kan tenkr meg at dere hadde det TOPP

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...