lørdag 26. mars 2011

F8, 1/125, ISO, shutter-speed, bulb...


Etter dagens fotokurs spør jeg meg selv; er jeg egentlig intelligent nok til å ta bilder manuelt med mitt kjære Nikon??... Eller bør jeg fortsette å stille inn på min favoritt: den grønne Auto-knappen?!


Etter mye prøving og feiling kommer jeg vel fram til at øvelse gjør mester selv for blondniner som meg:-) Rome wasn't buildt in a day...

Jeg fortsetter med del to av kurset imorgen, og der kan jeg kanskje får svar på hvorfor mange av bildene mine ble så uskarpe. Balansen mellom blender, lukketid og ISO er sannelig ikke lett å finne.
Men jeg gir ikke opp!!

Kurset var utrolig inspirerende og artig!

Viser noen av bildene jeg tok idag, må jo prøve de ulike effektene:-)
Og Filosofen stilte som vanlig villig opp som modell... (sitat: "KULT.. æ hi spøkelseshender!")


Flere av kursdeltakerne var allerede dyktige fotografer; for eksempel Jeanette, hun tar flotte bilder, sjekk ut bloggen hennes HER . Men nå skal stearinlysene fram og datan skrues av. Earth Hour er en fin markering!

3 kommentarer:

 1. Hvilket kurs var du på? :) Med manuelle instillinger på kameraet er det så godt som umulig å få skarpe bilder med lengre lukkertid enn 1/60.. Og de gamle nikon-kameraene tåler høye iso-verdier dårlig, men de nye (og skamdyre) har blitt mye bedre på det :)

  SvarSlett
 2. Heisann Sveisann
  Takk for sist - kjempekoselig å bli kjent med deg ;)
  Og takk for skryt her, det var trivelig ;)

  Følger deg nå, så da får jeg vel se alle dine flotte bilder etterhvert ;)) Du får gjøre som Majken å farge håret litt mørkere da vettu, så skal du se det går bra HE HE

  SvarSlett
 3. Hei, Meatine! Jeg var på kurs med Merete Haseth fra Wow Medialab på Verdal. Kjempebra kurs og dyktig fotograf!! Skulle ønske det bare var Nikon.kameraet mitt som kunne ta skylda, men det er nok litt min feil også. Men jeg satser på manuell instilling, men kanskje ikke manuellstyring av fokus:-) Spennende å se på bildene dine!

  Ja, takk for sist, Jeanette! Artig og lærerrikt! Må da skryt litt vettu, synes du tar kjempefine bilder! Jeg banner i kirka og har lagt ut blogginnlegg med mobil-bilder! Ikke bra, men jeg kommer sterkere tilbake med velkompsjonerte kvalitetsbilder:-)

  Stooor hilsen fra Maratonjenta!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...