onsdag 30. mars 2011

Hvordan ser en raka fant ut??


Har du også lurt på hvordan en rakafant ser ut?! Eller en bankerått?....
Vel, her har du et eksempel!!
Jeg har jo temmelig god greie på økonomistyring og budsjett, men hver mars ender jeg opp med å være blakk som ei fattigmannslus... eller raka fant som noen kaller det. Jeg vet jo at det kommer penger inn om noen dager, men hvordan greier jeg hvert år å bli like forbauset over hvor tompængpong det går an å få i akkurat i slutten av denne måneden? Er det noen som kjenner seg igjen?

Bildet over er tatt på en ren windowshoppingtur i Trondheim i går (legg merke til det lettere frustrerte uttrykket!). "Disse hadde jeg kjøpt hadde jeg hatt spenn!". I en pause på en jobbkonferanse gikk jeg og min gode kollega ut en tur i Nordre gate og shoppingsentrene. Heldigvis var kollegaen min var like blakk som meg og fikk masse inspirasjon, men gikk like tomhendt ut av alle butikkene.


Ja, eller nesten da... Hun skulle kjøpe en fin dåpsgave som da helst skulle kjøpes under en viss sum. Og sammen ble vi superkreative og endte opp med å kjøpe en søt (og kjempemyk) harepus med grønn genser og knallgrønn koffert fra Søstrene Grene. Etterpå stakk vi innom Panduro og kjøpte bokstaver som vi klistret på. Personalized gift, hva?! Og billig! Vi var kjempefornøyde....


Når vi etterpå gikk gjennom Britannia på vei til konferansesalen sukket vi da vi gikk forbi dette svææære maleriet laget av Håkon Bleken. Enn å hadde vært styrtrik og kunne kjøpt denne fantastiske fargerike investeringen... Men ikke har jeg noen rik onkel i Amerika jeg kan arve og ikke har jeg noen gang spilt Lotto heller (og ja, jeg bor i Lotto-byen Verdal!!). Ja, ja...kunstshopping....i et annet liv kanskje.
For rakafanter kjøper ikke kunst på en vanlig tirsdag.....


Men heldigvis er jeg ikke rakafant hele tiden da... Over ser du hvor smilende jeg som regel er. Ihvertfall rundt payday:-) Snakk om rikstoto-hest-glis!! Hvor gevirene passer inn i dette innlegget spør du?
Tja... Det har jo nettopp vært karnevalstid...


Jeg tror ikke det er pirater som har stukket av med pengene mine heller, tror vel heller det er en kombinasjon av strømregninger, tannlegeregninger, bilreparasjoner og andre ukurante og slettes ikke planlagte utgifter.
Og det at jeg får igjen på skatten i juni hjelper meg ikke stort i dag! Show me the money!! Now!

Nei, jeg får vel slutte å klage og prøve å bli mer som Filosofen som har et umettelig positivt og optimistisk syn på livet.... og som nesten alltid har tom dinosaur-lommebok og sparegris:-)
Thumbs up for april sier jeg!!!

4 kommentarer:

 1. He he :) Jeg kjenner meg igjen , ikke noe gøy å dra på shopping uten penger ! Men med et så godt humør som deg, så gjør det vel ingen ting ;)
  Nå skinner sola i Trøndelag og da blir alt så mye bedre !!! :)
  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 2. Hei!! Morsomt innlegg!! Jeg kjenner meg godt igjen!!Barnetrygden redda meg i mange år....Men det er det dumme at den stopper!? Den burde vart til de flytta hjemmefra!? Ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 3. Hehe, for et herlig innlegg! Lommebok med kun støv er et fenomen vi kjenner igjen, ja. Mars er ikke den verste måneden hos meg - mai, derimot er en mager måned her i huset.
  Også måtte jeg le av bildet av deg med gevir. Vi har nemlig sånne her i huset også, men de bruker vi til julebilder og sånn for de er røde og grønne :)

  SvarSlett
 4. Wonderful Viking pirates! They know a secret or two about money!lol!
  I find that taking a photo of a desired item, makes me feel I somehow own it, and relieves the urge to buy!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...