fredag 24. februar 2012

Absolutely fabulous!

 I går ble denne statuen av en liten gutt på en gyngehest avduket på The Fourth Plinth på Trafalgar Square i London.

Skulpturen er laget av søskenbarnet mitt Ingar Dragset som er en av kunstnerduoen Elmgreen & Dragset.


Avdukingen ble gjort av Joanna Lumley bedre kjent som Patsy i TV-serien Absolutely Fabulous.

Begge foto: Glen Musk

Jeg vet ikke om dere har vært i London, men i hjørnene av Trafalgar Square står det fire plinter/baser, hvorav tre har statuer. På den fjerde plinten skulle det egentlig vært en statue av Vilhelm IV, men det var ikke økonomisk mulig å sette den opp. Så i 150 år har den stått tom, men i de siste årene har det vært en konkurranse med avstemming om hvilken statue som da skal skulle settes opp her. Og for 2012 er det altså denne lille rytteren som skal stå der i stor kontrast til de andre krigshelt-statuene like ved.Jeg er så lei meg for at jeg ikke hadde anledning til å være med på åpningen sammen med resten av slekta, men må da komme meg en tur til London iløpet av 2012.

Statuen blir tatt ned i april i 2013 for da å bli erstattet med nye kreative verk. Så hvis du er i London før den tid, ta en titt høyt når du er på Trafalgar Square:-)

Og i 2015 skal kunstnerduoen lage en installasjon på jernbaneplassen i Trondheim.

For å lese mer ta en titt på Fourt Plinths FB-side eller i Adressavisas artikkel "Gyngehesten som har blitt snakkisen verden over"

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med så stor suksess i familien! Kjempestas! Jeg elsket statuen! Lekende! :) Ringen til mora di er forresten ferdig, så nå må vi avtale kaffetreff! ;) Klem!

  SvarSlett
 2. Jeg lurer på om jeg kan komme og ta på deg, siden du er søskenbarnet hans. Som en slags apostolisk suksesjon. Ja for du har vel tatt på søskenbarnet ditt? Jeg synes de er veldig gode og gyngehesten er jo helt fantastisk. På tide å dra til London. Det er 24 år siden sist selv om jeg har vært på de britiske øyer flere ganger enn jeg kan telle. Ha en riktig fin lørdagskveld

  SvarSlett
 3. Fine bilder!
  Kom plutselig over bloggen din, legger meg til som følger jeg :)
  Du må gjerne stikke innom meg hvis du vil, setter stor pris på nye følgere :)
  Er ganske så fersk her inne, men trives!
  Ha en fin kveld videre.
  Klem
  Camilla

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...