søndag 11. august 2013

Bjørg Thorhallsdottir på Galleri Fenka


Lenge siden siste blogginnlegg, mye jobbing og lange arbeidsdager har skylda. 
Nå er jeg endelig på ferie i Maraton og har litt mer tid. Her kommer bilder fra utstillingsåpningen Bjørg Thorhallsdottir hadde på Galleri Fenka tidligere i sommer. 

Faktisk var en av mine første innlegg på bloggen for 3 år siden om akkurat denne kunstneren. Jeg falt allerede da for den litt uskyldige streken hennes, de sarte fargene kombinert med de sterke ordene. 

Og i år var jeg altså så heldig å få møte henne live og bli inspirert av hennes fantastiske personlighet. 



Det er mitt søskenbarn Elisabeth og hennes mann Mustapha som driver dette flotte galleriet i Levanger sentrum i Nord-Trøndelag. Herlige, varme mennesker omringet av flott kunst. 
Bjørgs fine trykk passer så godt inn og utstillingen har vært en stor suksess.



Jeg har vært på mange kunstutstillinger, men sjeldent har jeg opplevd en kunstner som ga like mye av seg selv som Bjørg. Hun fortalte om den tekniske prossessen bak kunstverkene hennes, 
filosofien hennes, artige historier, historier som fikk tårene til å renne
 og alt dette ispedd den fantastiske latteren hennes:-) 





Og tilslutt satt hun i timesvis og tegnet personlige små kunstverk i bøkene hun også har skrevet.

Dagen etter tok Elisabeth og jeg med oss Bjørg, venninnen og sønnen hennes oss en tur til Stiklestad på en mini-omvisning på folkemuseet og på middelaldergården Stiklastadir. 
Et trivelig besøk som bare fikk meg mer fasinert av mennesket og kunstrenen Bjørg Thorhallsdottir.






Min gode bestevenninne Monica og jeg fikk kost oss masse i bakgården på Fenka og det ble både kaffe latte, latter, filosfofering over livet og mang en referanse til hva Bjørg hadde snakket så entusiastisk om.



Litt shopping ble det også, jeg kjøpte Iphone deksel med Stupedama hun er så kjent for, porselenskopper og den siste boka hennes. Og på stueveggen min henger allerede et flott bilde Bjørg har laget som jeg fikk av bestevinnene mine på 40-årsdagen min.
 




Selve bygningen er fra 1897 og har en lang historie. Den har vært brukt som både fengsel, bystyresal, bibliotek og ungdomshus. Etter utrolig mange timers jobb har Elisabeth og Mustapha og tvillingsønnene deres Jonas og Joakim skapt en kreativ oase i 3 etasjer. Skikkelig stilig å gå gjennom de orginale dørene og inn i fangecellene som nå er fylt med egen og andres kunst.







Les gjerne mer om Bjørg og hennes kunst og prosjekter:

Og kjører dere E6 så ta dere en svipptur innom Levanger og Galleri Fenka.

Fortsatt god sommer her fra Hellas:-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...