torsdag 31. mars 2011

Kjentfolk i interiørblader...


Denne måneden har to av mine venninner dukket opp i interiørblad.
Sjekk så flott nabo Kari fikk det etter at Bonytts interiørarkitekt hjalp henne med ny trappeoppgang.


Lyst og trivelig!!
Men hun har sannelig vært tålmodig, men som hun sier selv i artikkelen:


Og så har min gamle nabo Evy (som jeg savner veldig) hatt besøk av Vakre Hjem og Interiør som har laget reportasje av kjøkkenet hennes. Dette er et unikt hjem, med masse kjærlighet lagt i hver lille ting.
Da jeg besøkte familien var de halveis i prosjektet og da så det slettes ikke slik ut! Men Evy hadde en visjon gjennom hele oppussingen og så klart for seg hvordan det skulle bli. Jeg er imponert over utholdenheten, kreativiteten og positiviteten til denne hærlige personen!


Bildene i reportasjen over er tatt av den dyktige fotografen Franciska Munck-Johansen. Jeg venter spent på utgivelsen av boka hennes "Sanselig Sommer", den ser jo ut til å bli et kunstverk.
Sjekk bloggen til Franciska HER
 

De to venninnene mine har begge hjem som de absolutt burde ha blogget fra, men med små barn og hektiske hverdager er det ikke alltid tid til slikt. Og derfor er det så flott at interiørbladene har gitt oss en liten titt:-)

Så har dere ikke kjøpt disse bladene enda, så løp og kjøp!

onsdag 30. mars 2011

Hvordan ser en raka fant ut??


Har du også lurt på hvordan en rakafant ser ut?! Eller en bankerått?....
Vel, her har du et eksempel!!
Jeg har jo temmelig god greie på økonomistyring og budsjett, men hver mars ender jeg opp med å være blakk som ei fattigmannslus... eller raka fant som noen kaller det. Jeg vet jo at det kommer penger inn om noen dager, men hvordan greier jeg hvert år å bli like forbauset over hvor tompængpong det går an å få i akkurat i slutten av denne måneden? Er det noen som kjenner seg igjen?

Bildet over er tatt på en ren windowshoppingtur i Trondheim i går (legg merke til det lettere frustrerte uttrykket!). "Disse hadde jeg kjøpt hadde jeg hatt spenn!". I en pause på en jobbkonferanse gikk jeg og min gode kollega ut en tur i Nordre gate og shoppingsentrene. Heldigvis var kollegaen min var like blakk som meg og fikk masse inspirasjon, men gikk like tomhendt ut av alle butikkene.


Ja, eller nesten da... Hun skulle kjøpe en fin dåpsgave som da helst skulle kjøpes under en viss sum. Og sammen ble vi superkreative og endte opp med å kjøpe en søt (og kjempemyk) harepus med grønn genser og knallgrønn koffert fra Søstrene Grene. Etterpå stakk vi innom Panduro og kjøpte bokstaver som vi klistret på. Personalized gift, hva?! Og billig! Vi var kjempefornøyde....


Når vi etterpå gikk gjennom Britannia på vei til konferansesalen sukket vi da vi gikk forbi dette svææære maleriet laget av Håkon Bleken. Enn å hadde vært styrtrik og kunne kjøpt denne fantastiske fargerike investeringen... Men ikke har jeg noen rik onkel i Amerika jeg kan arve og ikke har jeg noen gang spilt Lotto heller (og ja, jeg bor i Lotto-byen Verdal!!). Ja, ja...kunstshopping....i et annet liv kanskje.
For rakafanter kjøper ikke kunst på en vanlig tirsdag.....


Men heldigvis er jeg ikke rakafant hele tiden da... Over ser du hvor smilende jeg som regel er. Ihvertfall rundt payday:-) Snakk om rikstoto-hest-glis!! Hvor gevirene passer inn i dette innlegget spør du?
Tja... Det har jo nettopp vært karnevalstid...


Jeg tror ikke det er pirater som har stukket av med pengene mine heller, tror vel heller det er en kombinasjon av strømregninger, tannlegeregninger, bilreparasjoner og andre ukurante og slettes ikke planlagte utgifter.
Og det at jeg får igjen på skatten i juni hjelper meg ikke stort i dag! Show me the money!! Now!

Nei, jeg får vel slutte å klage og prøve å bli mer som Filosofen som har et umettelig positivt og optimistisk syn på livet.... og som nesten alltid har tom dinosaur-lommebok og sparegris:-)
Thumbs up for april sier jeg!!!

mandag 28. mars 2011

Svart natur - hvit snø


Mens jeg var på fotokurs i helga har Grekern tatt endel hærlige naturbilder.
Man kan vel ikke si at han ikke akkurat trenger å gå på fotokurs......


Ett av temaene på fotokurset var KONTRAST.
Og her er vel flere eksempler på hvordan kontrast kan gjøre bilder mer spennende.
Svart natur - hvit snø.....


Her er bilde av yndlings-joggeløypa til Grekern nemlig Stiklestad Allé på Verdal som faktisk er Nord-Europas lengste bjørkeallé. Den er nydelig grønn på sommeren, fargerik på høsten og trolsk på vinters tid.

Vakkert hva?

lørdag 26. mars 2011

F8, 1/125, ISO, shutter-speed, bulb...


Etter dagens fotokurs spør jeg meg selv; er jeg egentlig intelligent nok til å ta bilder manuelt med mitt kjære Nikon??... Eller bør jeg fortsette å stille inn på min favoritt: den grønne Auto-knappen?!


Etter mye prøving og feiling kommer jeg vel fram til at øvelse gjør mester selv for blondniner som meg:-) Rome wasn't buildt in a day...

Jeg fortsetter med del to av kurset imorgen, og der kan jeg kanskje får svar på hvorfor mange av bildene mine ble så uskarpe. Balansen mellom blender, lukketid og ISO er sannelig ikke lett å finne.
Men jeg gir ikke opp!!

Kurset var utrolig inspirerende og artig!

Viser noen av bildene jeg tok idag, må jo prøve de ulike effektene:-)
Og Filosofen stilte som vanlig villig opp som modell... (sitat: "KULT.. æ hi spøkelseshender!")


Flere av kursdeltakerne var allerede dyktige fotografer; for eksempel Jeanette, hun tar flotte bilder, sjekk ut bloggen hennes HER . Men nå skal stearinlysene fram og datan skrues av. Earth Hour er en fin markering!

Fargerik keramikk


 Min kollega Nora tar bestandig ut mye fint til gavebutikken vår her på Stiklestad, tenkte jeg måtte vise noen bilder fra de sist ankomne varene. Kubene over kjøpes en og en, men kan settes sammen til flotte "bilder" på veggen. Vakker og fargerik keramikk fra GoForm.


GoForm har også flotte håndlagede mugger, fat og kaffe-latte-kopper.

Ååå, som jeg venter på våren! Enda snør det utenfor kontoret mitt, men så fort sola kommer skal jeg ned i butikken og kjøpe disse lekre lyktene for å ha på verandaen. Og kommer det et friskt vårpust så gjør det ingenting, disse lyktene er ganske vindsikre. Boks og løper i grått er fra Belika, designet av Lise S. Bræk.

 

fredag 25. mars 2011

Bad idea!!!


Idag er det den store vaffeldagen og det florerer av vaffel-bilder i Bloglandia:-(
HELLO!!! Æ E PÅ SLANKERN!!!! SLUTT MED DET DER!!!

Etter å ha bodd endel år i Hellas har jeg lært meg å ignorere janteloven og er i grunnen ganske flink til å skryte av meg selv. Ja, jeg er både snill, blid og ganske artig å være sammen med.
MEN er det noe jeg ikke er så er det selvdisiplinert!! Og som om jeg ikke kjenner meg selv bakte jeg blåbærmuffins med skikkelig søt frosting forleden...
BAD IDEA!!


Jeg er jo ikke noen stor husmor så jeg må si jeg overrasket meg selv med hvor hærlige de ble seende ut!
Grekern, Storebror og Filosofen var i lykkerus over disse hærlighetene og de gikk ned på høykant! Mor var flink og tenkte "Fokus....fokus....se bort.... slankere før påske..... mindre dobbelhake før sommeren..."

Men da de 3 mennene i mitt liv gikk og la seg..... jepp, du rettet riktig, da sprakk jeg ....
Og gomlet ivei på disse saftige som var like gode som de så ut til. SUKK!!!!
 
Det hjelper heller ikke at jeg er Facebookansvarlig for bedriften jeg jobber i og må stadig ut å ta bilder fra restaurantens fyldige disker. Disse under er det da ikke jeg selv som har laget, men de er ikke mindre fristende av den grunn..... Du finner de i restauranten på Stiklestad Hotell:-)

Mini cupcakes...

Saftig gulerotkake....

Denne peanuttkaken gir deg en skikkelig ut-a-dæ-sjøl-opplevelse...

Vårlig jordbærkake....

 Og til slutt et ekte nystekt, varmt Wienerbrød....

Og har jeg ikke ødelagt slankekuren din ennå, så bare surf litt idag så blir du mett på vaffel i allefall:-)
Ha ei finfin helg!

torsdag 24. mars 2011

Jeg anbefaler Rock n' Roll Wolf!!


Jeg var på prøveforestilling av familieforestillingen Rock 'n Roll Wolf på Trøndelag Teater i Trondheim i går!
WOW! For en forestilling, jeg har har ikke superlativer og adjektiver nok i vokabularet mitt!!
Som Filosofen på 8 år sa:
"Mamma, henne va SPEKTAKULÆRT!!... Ja, like bra som MammaMia" (som har vært den absolutte favoritt-teateropplevelsen hans hittil, så det sier litt)


Stykket er basert på den kjente filmmusikalen "Mama" av Elisabeta Bostan, Temistocle Popa og Gerard Bourgeois, dramatisert av Tyra Tønnessen og Ragnar Olsen.



Skuespillerne var alle utrolig dyktige!!! Må fremheve Ulven, gjerven, eslet, hønene og de små barna!
Vi satt langt fremme i salen og fikk virkelig sett alle de utrolige detaljene på kostymene. Dette er kunst!!
Må også si jeg var imponert over at alt det tekniske fungerte, her fløy fugler, de svømte over elver, de hoppet på trampoliner, ja de mest utrolige ting!! Musikken må også nevnes, veldig stemningsskapende.


Se mer info på Trøndelag Teaters hjemmeside .


Bildene er fra Trøndelag Teaters hjemmeside og er tatt av GT Nergaard.

 
Hans Petter Nilsen spiller gjerven som egentlig er snill, men som blir headhuntet til ulvens skumle gjeng.
Ektra artig at datteren til Hans Petter spiller den minste gjeita, en utrolig dyktig og sjarmerende liten skuespiller:-) 

Foto: Kim Nygård

Her kan du se et lite videoklipp fra Adresseavisas nettside

 Så bor du i Midt-Norge bør du hive deg rundt å få billetter, dette kan bli en kjempepopulær forestilling.

Eller bor du i andre deler av landet, hvorfor ikke ta med barna på en Trondheimstur? Kombiner med et besøk på Rockheim, Vitensenteret, Nidarosdomen litt shopping og masse mer! Få ideer her: http://www.trondheim.com/

tirsdag 22. mars 2011

No vil æ færra te Mexico!


Idag tar jeg en liten spasertur down memorylane og husker de hærlige ukene Grekern og jeg hadde i Mexico i 1997.  Snakk om fantastisk honeymoon....


Dette bildet tok vi på snorkletur i underjordiske elver i parken X-caret.
Ellers er de fleste bildene fra den turen ikke i digital form enda, så de fleste bildene her under er fra offentlige nettsider fra Cancun, Mexico.


Vi tok en busstur sørover langs Yucatan-halvøya og besøkte både den kjente maja-pyramiden Chichen Itza
og ruinene av den piktureske majabyen Tulum.


Vi bodde på hotellet Sunset Beach langs den kritthvite stranden i Cancun. Dette er jo en veldig turistifisert bit av Mexico, men faktisk syntes vi det var behagelig trygt og flott at alt var profft organisert. Men vi tok også lokalbussen rundt i de landsbyene rundt Cancun og fikk opplevd ekte meksikansk fattigdom.


Vi reiste i oktober og det var flott vær hele tiden, selv om dette området også kan bli besøkt av skikkelige sykloner på enkelte deler av året.

 

Nå har jo feriebyene Playa del Carmen og Playacar blitt vel så populære som Cancun og hotellene er enda mer luksuriøse, men for oss var dette hotellet mer enn nok. Siden vi var honeymooners fikk vi tom. suite med 2 bad, stue, kjøkken og jacuzzi på soverommet (!)


Slik ser altså Cancun ut fra himmelen... En tynn stripe med det Karibiske hav på den ene siden og lagunen på den andre. Og hele denne stripa er fullpakket av hoteller, ofte All Inclusive så du nesten slipper å dra fra hotellets område. Vi hadde ikke det og syns det var flott å gå på meksikanske supermarked og restauranter. Vi spiste HOT mat, danset på bordene og drakk tequila med liten mark oppi:-)


Det mest fantastiske med turen var de 2 dagene vi hadde i den økologiske adventureparken X-caret!
Vi ble kjørt dit i disse fargerike bussene. Selv om det var mange år til vi skulle få barn, bestemte vi oss allerede da at vi må tilbake dit med barna våre. På tide å dra snart igjen???

Underjordiske elver, svømme med delfiner, dykking, spektakulære show og mange eksotiske dyr...
Anbefales! Sjekk ut www.xcaret.com

Vi besøkte også Mexico City, Cozumel, Isla de Mujeres og parken Xel-Ha. www.xelha.com
Gjett om vi tok mange bilder!! Fotosafari de lux... Jeg må få digitalisert de...hmmm...

Det var dagens dagdrømming....
Når vi dro var det ingen organiserte turer så vi booket alt selv, men nå ser jeg at både STAR TOUR , APOLLO og VING har charterturer til dette paradiset, ja, tom. direktefly fra Gardermoen! Ta en titt på disse linkene, der ligger det også mange fine bilder og mye info. Anbefales på det sterkeste!

Sukk... tilbake til virkeligheten... Det pøøøøsregner ute:-(

søndag 20. mars 2011

Hjemme hos venner (nr.1)


På fredag var jeg på trivelig besøk hos en venninne i Trondheim og hun har et hærlig hjem!
Store luftige, åpne rom med rene flater og fargerike detaljer.


Bildene ble tatt etter midtnatt så her kan man skimte både tomme rødvinsflasker, glass og brukte sushi-tallerkener, men hva gjør vel det! 


De har totalrenovert et gammelt hus og bygd på en ekstra etasje slik at 3-barnsfamilien får nok plass å boltre seg på. Venninnen min har interiør-teft og har valgt ut flotte design-møbler i dristige farger.


Jeg elsker tapeten de har i kjellerstua!
Det er som å gå inn i en høstskog hvor løvet har falt av trærne og landet på stolen som står under.....


Jeg hadde med et par uroer i venninnegave og de ble hengt opp øyeblikkelig! Jeg kjøpte disse litt påske-inspirerte papir-uroene på Indiska og de matchet flott med stolen fra Interia og putene fra Hødnebø.


Puter i knallrosa fra Designers Guild. Det skal ikke mer til for å "sprite opp" en mørk sofa.


En av barna ønsket seg masse farger på ny-rommet og en bekjent av familien samarbeidet med den kreative gullongen og de kom fram til dette designet. Hærlig hva?


Masse flott kunst på veggene i dette huset. Bildet under er laget av kunstner Ingunn Ystad.
Nydelig okerfarge....
  

Jeg takker min kjære venninne for at jeg fikk tatt disse bildene og tillatelse til å vise de fram her på Maratonjenta-bloggen!! Jeg har også vært innom andre venner og tatt bilder av detaljer fra hjemmene deres, så det kommer flere slike "Hjemme hos venner"-innlegg i fremtiden. Vi har jo alle veldig ulik smak og det gir meg utrolig inspirasjon å ta slike mini-foto-safarier.

Ha en finfin søndag alle bloggere og lesere som stikker innom!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...