tirsdag 30. november 2010

Stol fra House Doctor

Jeg er forelsket!!!!!
Sjekk ut denne fantastiske stolen fra en av mine yndlingsbutikker her i Nord-Trøndelag, nemlig Lyshagen i Verdal sentrum. Jeg skulle bare innom for å kjøpe lekker juletrepynt og der sto den og blunket til meg i et hjørne. Tror den kostet rundt 18.000,- (det er nesten så jeg begynner å lete etter tomflasker i nabolaget....).
Smelt.... Sukk....

 Er den ikke skjønn? Tror aldri noen hadde fått sittet i den, da tror jeg interiør-diktatoren i meg hadde dukket frem. "Bare se, ikke bruke"... Bildene over er fra http://housedoctordk.blogspot.com/

Her er kjempetrivelige Siv Ellen som eier Lyshagen. Hun har masse flotte lamper og interiørperler for både ute og inne. Stikk innom, her får dere både super service og masse inspirasjon!

Disse bildene er lånt fra Lyshagens Facebookside, men jeg planlegger en tur innom for å ta noen bilder.

mandag 22. november 2010

Papirklipp-kunst


På lørdag var jeg innom interiørbutikken Interia i Trondheim. http://www.interia.no/

Wow, der var det litt av et utvalg av skandinavisk design. Jeg har jo en litt blandet stil hjemme hos med (les mediterransk og norsk design, shabby, GreenGate, litt retro og litt lopper). Alle stilene holdes selvfølgelig litt separat fordelt på 3 etasjer og forskjellige rom. Så på Interia fant jeg masse jeg kunne tenkt meg, men det endte opp med noen nydelige julegave i serien til psaligraf Karen Bit Vejle som holder til i Trondheim. Jeg har lenge vært fasinert av henne og har veldig lyst å se en av utstillingene hennes.

Ta en titt:-)



 



Under er litt info om henne som jeg fant på hjemmesiden hennes: http://www.papercutart.no/

"Karen Bit Vejle skaper bilder av luft og papir. Med saksen som redskap klipper hun sin egen mangfoldige verden inn i papiret. Arbeidene hennes formes ut av ett stort sammenhengende stykke papir som brettes én, to og tre ganger og klippes utelukkende med saks. Den minste feil får konsekvenser for det ferdige resultatet.
Det er en langsomhetens kunst og en tålmodighetens kunst som krever høy konsentrasjon. Mange kan kalle seg papirklippere, men få kan kalle seg kunstnere i faget. Det er i den seneste kategorien Karen Bit Vejle hører hjemme. Vejles uttrykksform, psaligrafi, betyr ordrett – kunsten å tegne eller male med saks."

lørdag 20. november 2010

Kullbergs "Mini lanterns"

Nå har designer Cathrine Kullberg lansert sine små minilykter i serien Norwegian Forest.
Jeg har jo lenge siklet etter en av de fantastiske lampene hun lager (se bildene av den store litt lenger ned), men har ikke hatt budsjett til det. Men disse små er jo bare skjønne og står definitivt øverst på min ønskeliste.





En kan jo tom. sette de over juletrelysene for en varm og stemningsskapende effekt!


Er de ikke flotte?! Hun begynte smått med produksjon av laserutskjæringer i finer i 2007 og har i år har hun til og med laget lampene i hvit farge og i bordstørrelse. Lekker norsk design!

fredag 19. november 2010

X-mas-shopping

Jeg er av de som elsker å kjøpe gaver, julegaver, bursdagsgaver, vertinnegaver, "tenkte-bare-litt-på-deg-gaver" osv. Det trenger ikke være store tingen, men 2 ting er viktige: den må være flott innpakket og den må være personlig og spesielt utplukket til mottakeren. Og enda en regel er at jeg aldri gir bort penger i gave, da er jo all moroa borte! Det aller beste er jo hjemmelagede gaver, men det er ikke alltid jeg har tid til:-)

Nå har jeg kjøpt julegaver siden august og begynner å ha det meste under kontroll. Heldigvis har jeg 7 tantebarn, 2 gudbarn, mange venninner og stooor familie. Det som ofte hender er jo da at det blir doble gaver og tredoble gaver siden jeg etterhvert glemmer hva jeg har kjøpt (begynner jo å nærme meg 40)... Men gjør det noe!? Neida...

Men utfordringene er der, hva kjøper man til en tenåringsgutt som bare egentlig vil ha X-box 360-spill? Og hva med tanten på 70 som har "alt"? Eller hva kjøper man til venninner i Hellas som skal sendes med post og som ikke kan være knuselige og ikke kan veie stort.

Her er noen av årets julegaver:

Etter en tur på designkollektivet Pryd http://prydbutikken.blogg.no/
i Trondheim ble dette noen av julegavene:
Kartonlommebøker fra Ingrid Riddervold.

Sykkelsetetrekk laget av voksduker av Ingrid Riddervold.

En nydelig brosje laget av min greske venninne Maria Chatzopoulou.


Og etter en tur på Kriz me Zanz på Levanger ble også zinkhus i flere størrelser.... 

 Og prinsesse-luevarmer til en liten prinsesse:-)

Tenåringsgutter blir vel glad for ekte Paul Frank-T-shirter fra Athen?

 Og venninnegaver blir det fra Boots. Hærlige gavesett som dufter fantastisk!
Og på Boots har de også flotte gavesett med noen av disse produktene fra No7.
Hærremennene i familien må jo lære seg å ta litt vare på seg selv!!

Og 20-åringen som nettopp har flyttet for seg selv får disse kule termokoppene fra Menu.
Med tatoveringer av den hippe, danske tatovøren Alexander Hasnaoui.

God førjulstid!!!

torsdag 4. november 2010

Filosofens gutterom

Velkommen til filosofens noe blåe rom:-)
Ja, hva gjør man når huset man flytter inn i har knallblå fiskebens-strie på veggen, jo, man prøver å gjøre det beste ut av det... Og når filosofen selv elsker blått og stortrives på det blåe rommet så må vel mor bare gi seg.

Bildet øverst er en kollage jeg har laget av tegninger som gutta fikk i avskjedsgave fra de andre barna på den greske barenhagen da vi flyttet til Norge. Gode minner...


Fargerikt og friskt!


Her er mitt beste tips når det gjelder å "style" et barnerom, dra på nærmeste kino og spør om du kan få noen av de reklame-kreasjonene de har framme (ja, etter at barnefilmen er tatt av plakaten selvfølgelig). Jeg og minstemann var å så denne filmen Disco-ormene og han forelsket seg i disse livlige amøbene. Jeg spurte beskjedent i billettluka og la igjen mobilnummeret mitt. 3 uker senere kom det telefon om at jeg kunne komme å hente kjempeplakatene. Og nå henger de her på barnerommet! 

Husker dere disse fantastiske dukkehusene fra FisherPrice? Med åpne/lukkemekanisme, garasje, ringeklokke med lyd osv. Jeg har jo ingen jenter selv, men alle småprinsesser som er på besøk elsker det! Dette har jeg selv lekt med i utallige år, tja, helt siden 1977... 


Her har jeg malt og dekorert bokstaver fra Panduro.


Guttene er jo halvt greske så litt lykkepynt fra Hellas må de jo ha på rommene sine. Filosofen mener det beskytter mot det "onde øyet" ...nesten så jeg hører svigermor der:-). Og ved siden av har jeg spikret fargerike pappbokser på veggen. Filosofen bruker de som hyller og har viktige ting inni (gamle viskelær, biblioteklånekortet, yndlings-CD'en osv).

Det var filosofens rom, det kommer vel et innlegg om Storebrors rom også...
Litt mindre blått der...

mandag 1. november 2010

Alv eller Pip?

Da nærmer det seg jul og det er det på tide å skrive ønskelister for både store og små.
På toppen av min liste står denne tekoppen "Alv" av Wik & Walsøe. Den er så feminin, skjør og ser ut som den er veldig god å drikke av.


Etter å ha besøkt hjemmesiden deres www.wik-walsoe.no ser jeg også at de kommer med flere nyheter nå i november. Sjekk ut seriene  "Lev" og "Lys" under.



Og på en god nummer to ligger te og kaffekopp fra Pip Studios, man kan jo ikke bli annet enn godt humør av å se på disse, eller hva? Rosa, babyblå...

Ja, egentlig burde jeg jo ha kjøpt hele serien deres, tapet og det hele. Jeg har jo siklet etter den tapeten med rammene i over ett år da jeg så den i et interiørblad for første gang. Hvem vet, kanskje jeg tar mot til meg og gjennomfører drømmen.... Jeg har jo knallrosa velurtapet fra Eijffinger på kjøkkenet så jeg er vel gal nok til det:-)




Bilder hentet fra www.pipstudio.com

Det er jo ikke det at jeg ikke har kopper i hus, ja her bugner det både av GreenHouse og Bente Hansens lekre service for Stelton som vist under.


Og i bryllupsgave fikk vi nesten komplett sett av Villeroy & Boch' sin serie "Foglia" som desverre har gått ut av produksjon. Jeg elsker fortsatt dette serviset, det passer til alt. kveldsmater, hverdagsmiddag, 50-årsdagsmiddag, sushi, teaparty med scones...
 Men det er jo bestandig så godt med noe nytt i kjøkkenskapene, så kjære julenisse ta deg en tur på interiørbutikkene og overrask meg!!!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...